Dronwerkers krijgen er twee nieuwe partners bij!

Tijdens een mini-symposium in het AgroFoodcluser in Emmeloord maakten de huidige DroneWerkers, Loonbedrijf Thijssen (Christel Thijssen), Aureau Imaging (Bert Rijk) en Akkeranalyse.nl (Peter Holster) bekend dat ze twee nieuwe partners erbij krijgen.

Nieuwe DroneWerkers zijn MDL Agro (Peter van de Merwe en Mark de Leeuw) en AB Drone (Leks Bolderdijk). Met de nieuwe partners komt er extra landbouwkundige kennis en kennis en ervaring over dataverwerking en –analyse beschikbaar binnen de samenwerking. Ze kunnen zo efficiënter voldoen aan vragen vanuit de markt die vraagt om landelijke dekking. Tevens gaan ze gezamenlijk data standaardiseren om aan kwaliteitseisen van klanten te voldoen.

Tijdens het mini-symposium vertelde Cor van Veldhuijsen, directeur van het AgroFoodCluster over het belang van innovatie binnen het bedrijfsleven. VVD-Europarlementariër Jan Huitema gaf aan dat het eigendom, privacy van (landbouw)data ook een thema is waaraan hij Europees aandacht gaat geven. Ruud Tijssen, directeur Cooperate affairs en R&D van de Agrifirm Group wees op het belang van het goed regelen van het (boeren)eigendom van data, standaardisering en een goede digitale snelweg. Michiel Pouwels, directeur belangenbehartiging van CUMELA Nederland benadrukte de rol van de cumelabedrijven ook in de data-uitwisseling te onderkennen.

Bert Rijk van Aurea Imaging hield ten slot een pleidooi dat het in belang van de gehele keten is “een grotere pizza te bakken in plaats de bestaande pizza in steeds meer stukken proberen te verdelen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *